Site Overlay

Välkommen till en sida

Välkommen till oss! Vi är glada att du har hittat hit och vi önskar dig mycket nöje på vår sida. Vi är ett gäng fotbollsfantaster som har skapat en sida om fotbollens historia, från hela första början. Dessutom hittar du artiklar om toppspelare inom fotbollen. Alla artiklar är skrivna av duktiga skribenter som vet vad de pratar om och du kan lita på att all information här är fullkomlig. Hos oss får du veta allt om fotbollens historia in i minsta detalj och på ett språk som är lätt för alla att förstå. Vare sig du är ny inom fotboll eller redan kan mycket så kommer du garanterat att hitta information här som du finner ett intresse i.

Fotboll började spelas som organiserad sport år 1850 men fanns väldigt långt innan dess. Fotbollens ursprung är inte riktigt känt men det finns bevis på att fotboll spelades redan 400 år före Kristus under de stridande staternas tid i Kina. Enligt FIFA är det just Kina och kineserna som “uppfann” spelet fotboll. Det spelades även i Centralamerikanska länder redan på 400-talet efter Kristus under Mayatiden. Även Aztekerna spelade fotboll men då var det minsann inget tröstpris som delades ut, det var ett spel på ren liv och död eftersom det lag som förlorade offrades till gudarna. Även i Europa har fotboll spelats länge och det vet man då många länder ville förbjuda spelet under 1300-talet, vilken tur att det inte är så längre.

Fotbollens historia är riktigt intressant

Hur fotbollen har spridit sig och blivit så stor är ett väldigt intressant förlopp. Dels eftersom det funnits i över 2 400 år och även för att det ville förbjudas på en del håll. Om du vill veta mer om detta är det bara att leta upp artiklarna om det här på vår sida, här finns det ingen utelämnad information. En gemensam sak med fotbollen genom tiderna är att det alltid handlat om två lag som skulle göra mål på det andra laget med en boll som sparkades med foten, men reglerna har givetvis sett olika ut genom tiderna. Fotboll var också mycket mer våldsamt förr i tiden än vad den är idag, och i 1800-talets England var sporten mer som en blandning mellan fotboll och rugby.

Modern fotboll

Den moderna fotbollen har givetvis också en historia eftersom den funnits sedan 1800-talet. På vår fotbollssida kommer du hitta information om både den riktigt gamla historian men även den nyare. Från början var fotboll en överklassport i England för att sedan klassas som en sport för arbetarklassen. Det som är så bra med fotboll som sport är att den fungerar för alla, det behövs ingen dyr utrustning eller bra ekonomi för att kunna utöva sporten och det är därför en idrott som minskar klassklyftorna. Fotboll är folkets sport och det är inte konstigt att den vunnit folks hjärtan då det passar alla och inte har ett invecklat regelsystem heller. Inom fotbollen spelar det ingen roll vem du är för vi delar alla samma intresse för sporten.

Läs allt om fotboll hos oss

Vår sida har mycket intressant att läsa om. Tänk på att du också kommer kunna läsa om många av fotbollens toppspelare här på sidan. Vill du veta mer om din favorit bland de stora namnen inom fotboll så kommer du hitta det du behöver veta här. Vi finns här för att ge er relevant information. Vi är själv fotbollsälskare och vi har skapat den här sidan för dig som fotbollsälskare och inte kan få nog av denna underbara sport. Så ta dig tiden att titta runt på sidan och lär dig mer om fotboll, kanske även sånt du inte visste om. Bara klicka vidare och njut av våra lättlästa artiklar som är skrivna av riktiga fotbollsfantaster. Välkommen hit än en gång!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *